Reteta de preparare a papanasilor

de Michelle in Prajituri, 19 Mar 2010 | 22115 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

 Reteta de preparare a papanasilor

  • 500 gr branza dulce de vaca
  • 125 gr gris
  • 2 lg zahar
  • vanilie
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 100 gr pesmet
  • 2 lg zahat
  • apa
  • rom

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Branza se amesteca cu grisul,apoi se adauga zaharul si vanilia.

Se adauga si oualele pe rand.Se lasa jumatate de ora la odihna.

 Se pune apa la fiert impreuna cu rom
Intr-o tava larga topiti untul  si adaugati pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu.

 Stingeti focul si adaugati zaharul.
Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile micute,
Cand apa fierbe da-ti focul pe minim si asteptati ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment puteti adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei.
Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.
Ii scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri si ii aruncati direct in tava cu pesmet

 pe care o scuturati bine cu miscari orizontale fata-spate astfel incat papanasii sa se rostogoleasca si sa se acopere singuri de pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

elena1988 1

02.02.2011, 16:31

feliciacristea46 1

06.03.2013, 16:43

vai de cand nu am mai mancat, tre. sa fac si eu, ca asa facea mama ptr. noi !

reisnaor_2006 1

07.10.2014, 18:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare